Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
המלצות
זירת המומחים
חדש במקרר
מאמרים מהתנור
מתכונים
סדנאות
פורטל שפים

סדנת בשר

דמיינו את עצמכם יושבים ליד שולחן, מולכם מונח נתח סטייק עסיסי, אתם חותכים חתיכה, הוא עשוי בדיוק במידה בנכונה, עדיין קצת אדום ובעיקר עסיסי. אתם נועצים את השיניים ומתענגים על כל ביס. אם זה לא ממש מדבר אליכם, יכול להיות שאתם בעמוד הלא נכון. מה שאני כותבת כאן מיועד לאנשים שיודעים להעריך בשר טוב. ואם כבר הגעתם עד הלום, לא הגיע הזמן להעמיק את הקשר? לקחת את היחסים לשלב הבא? אם כן, אולי תמצאו עניין בסדנת בשר.

נתחיל מזה שבכל סדנת בשר, אתם תזכו לטעום הרבה סוגי בשר, בדרך כלל עשויים על ידי אנשים שמבינים עניין. כבר זה מספיק בשביל לסגור לכם את הערב. אבל כמובן שתקבלו עוד הרבה יותר מזה. צריך גם להבין קצת יותר על מה מדובר פה בעצם, ללמוד את תאוות הבשרים. למשל בטח שמעתם על תהליך ההתיישנות של בשר. אם אתם תוהים מה זה בעצם אומר, אתם לא לבד.

התיישנות היא תהליך של אחסון הבשר שנועד לרכך אותו ולמעשה להשביח את טעמו. כמובן שזה לא מספיק, יש תהליך של התיישנות יבש, יש התיישנות רטובה, יש בשרים שאי אפשר ליישן, יש כאלה שחייבים ליישן, בקיצור התיישנות זה לא עסק פשוט. כמובן שצריך ללמוד על סוגי הבשר השונים, וגם על חלקי הבשר השונים. גם על כל אלו ידברו בסדנה, מה יותר פשוט להכנה, מה דורש יותר זמן, איזה בשר כדאי לאכול יותר נא, איזה בשר כדאי לבשל היטב וכו'. אבל עד כמה שכל זה מידע חשוב, אין ספק שהחלק הכי חשוב הוא בישול הבשר.

זה החלק הארי בסדנת הבשר, פה יצא לכם להתנסות באומנות הבישול , ככה שתוכלו אחר כך גם בבית להכין לעצמכם סתם ככה, גם בלי סיבה מיוחדת, איזה סטייק לארוחת צהריים (או ערב). יש הרבה דרכים לבשל בשר, הטיגון שמיועד לרוב בשביל הסטייק המפורסם אבל גם בשביל אסקלופ. צלייה על האש שמיועדת לסוגים שונים של בשר, בעיקר בשר טחון. צלייה בתנור, למשל של נתח רוסטביף.

נוסף על כל אלו, קיים כמובן גם הבישול בסיר, נזיד או צלי קדירה. עבור כל אחת מהשיטות השונות, צריך לדעת לאיזה סוג בשר היא מתאימה, והכי חשוב – איך לעשות את זה נכון.

אף אחד לא אוהב בשר יבש, לכן חשוב גם לדעת מתי כל המוסיף גורע, ומתי מרינאדה עסיסית יכולה לתרום המון לתבשיל שלנו. לכן יש סדנאות שגם מלמדות מתכונים של מרינאדות שונות ומגוונות. שימו לב שכל סדנה יכולה לשים דגש על היבט אחר של הבשר. תבחרו את זו שהכי מתאימה לטעם האישי שלכם.

אחרי ערב שלם של דיבורים על בשר, רוב הסיכויים שתזילו ריר בכמויות, אבל תאמינו לי שהציפייה משתלמת. לקראת סוף הסדנה, תזכו לטעום ממגוון בשרים, סטייקים, אסאדו, פרגיות, סינטה ומה לא. כמובן שהארוחה הזו תלווה גם במנות צד כמו צ'יפס ואורז, לרוב גם ביין טוב ולבסוף אולי אפילו קינוח על הדרך. בואו נגיד שנדיר למצוא משתתף שלא פותח כפתור בסוף הערב…

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בווטסאפ
שיתוף בטלגרם
אימייל

עשוי גם לעניין אותך

דילוג לתוכן