Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
המלצות
זירת המומחים
חדש במקרר
כללי
מאמרים מהתנור
מתכונים
סדנאות
פורטל שפים

מארחים לארוחה צמחונית? קבלו מתכון מנצח ממוצרים טבעיים בלבד!

האתגר הבא שלכם

כדי שלא תצטרכו לשבור את הראש, אנחנו מציגים בפניכם מתכון מנצח לארוחה צמחונית/טבעונית שכל אורח  וכל אורחת ישמחו לטעום בכל שעות הלילה והיום ואת החומרים עבורה ניתן להשיג בכל חנות טבע ?. מוכנים לאתגר? המתכון שלפניכם הוא מתכון טעים שכדאי לאמץ לחך. קל להכין את המנה שהטבעונים והצמחונים אוהבים, בלי להתאמץ.

במצריים כבר ביקרתם?

גם אם לא ביקרתם במצריים, המתכון הבא של הקושארי יוביל את מצריים אליכם. קבלו את מנת הרחוב האהודה ביותר במצריים, ואל תיתנו לכינוי "מנת הרחוב" להטעות אתכם. גם אם המנה נחשבה תחילה כמנה צנועה למי שלא בורך בשפע, עם הזמן המנה הפכה להיות פופולרית בקרב המצרִים. ומה שטוב למצרִים, טוב גם בשבילנו.

נעים להכיר: קושארי

המתכון הבא מוביל אתכם לתבשיל אורז, אטריות וקטניות היישר ממצריים. תשתגעו על הרוטב החמוץ־מתוק שיתבל לכם את התבשיל ששמו הוא קושארי, המנה המובילה בעיר.

כמות המנות: שישה סועדים. 

2 כוסות גרגירים מבושלים של חומוס

מומלץ להוסיף כוס של עדשים מבושלות שחורות/ירוקות

4 בצלים פרוסים

6 כפות שמן זית

2 כוסות אורז יסמין/ לבן מסוג אחר

150 גרם של אטריות דקות

4 כפות שמן

מלח

1 כפית כמון

3 כוסות מים רותחים

הכנת רוטב עגבניות

1  בצל קצוץ

2  כפות שמן זית

2  שיני שום קצוצות

1  קילו עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות

(לחילופין, ניתן להשתמש ב800 גרם של עגבניות מרוסקות מקופסה).

1  כף של רסק עגבניות

1/2 כוס מים

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

הכנת רוטב חמוץ־מתוק

3 שיני שום כתושות

1 כף פפריקה

1 כפית צ׳ילי יבש גרוס

מיץ סחוט מלימון שלם

1 כפית כמון

1 כפית כוסברה יבשה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

הכנת בצל מטוגן

חממו שמן זית בסיר בינוני.

טגנו טבעות בצל במשך חצי שעה, ערבבו מפעם לפעם עד להזהבת הטבעות.

הוציאו את הטבעות בכף מחוררת וצננו במסננת.

השאירו את השמן בתוך הסיר.

רוטב עגבניות מנצח

זה הרגע להכין רוטב עגבניות מנצח. לצורך כך עליכם ליצוק מחצית משמן הטיגון של הבצל לסיר אחר. חממו בלהבה בינונית ומעלה. טגנו את הבצל עד לנקודת ריכוך. שלבו שום ועגבניות. ערבבו במשך 10 דקות. הוסיפו רסק עגבניות, מים, מלח ופלפל והמשיכו לבשל במשך 5 דקות. 

בישול האורז

חממו את השמן אשר נותר מסיר הבצל. טגנו את האורז ואת האטריות עד להזהבה (חמש דקות). תבלו במלח, תבלו בכמון. צקו מים רותחים. כסו והנמיכו את הלהבה. בשלו במשך 18 דקות. נשמע מסובך? ומה לגבי הכנת רוטב התיבול? לצורך כך ערבבו את הבלילה אשר בקערית. אם התיבול אינו לטעמכם, תקנו אותו. הוסיפו 2 כפות מרוטב העגבניות, והרי לכם תבשיל מהמם ומנצח. 

ההגשה

הגענו לרגע המעניין. רגע ההגשה. הניחו בצלחת אורז עם אטריות. מזגו רוטב עגבניות על המנה המפתה הזאת. הוסיפו גרגרי חומוס. הוסיפו עדשים. הוסיפו רוטב עגבניות. הוסיפו את הבצל המטוגן  ואת רוטב התיבול. וכעת – בתיאבון!

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בווטסאפ
שיתוף בטלגרם
אימייל

עשוי גם לעניין אותך

דילוג לתוכן