Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
המלצות
זירת המומחים
חדש במקרר
כללי
מאמרים מהתנור
מתכונים
סדנאות
פורטל שפים

מסע קולינרי בניו יורק: כיצד המטבח הישראלי נלחם באנטישמיות דרך הצלחת

בלב מנהטן, עיר שהפכה לזירת קרב תודעתית מאז אירועי 7 באוקטובר, מתרחשת מהפכה קולינרית שקטה אך רבת עוצמה. מסעדות ישראליות, הניצבות בחזית המאבק נגד גילויי אנטישמיות, מצאו דרך יצירתית להתמודד עם האתגר: סיור קולינרי ייחודי המציג את הטעמים והריחות של ישראל לקהל האמריקאי, תוך הדגשת העושר התרבותי והאנושי שמאחורי כל צלחת.

היוזמה, שהגתה ענבל באום מחברת "Delicious Israel", נולדה מתוך רצון עז לתמוך במסעדות הישראליות ולהציג פן אחר של ישראל, מעבר לכותרות החדשותיות. "כשפניתי לשפים הישראלים בניו יורק עם הרעיון, הם חשבו שאני משוגעת," משחזרת באום. "פשוטו כמשמעו דפקתי על החלונות של המסעדה של איל שני 'פורט סעיד' עד שנתנו לי לדבר עם השף." התעקשותה השתלמה, והסיור הפך למציאות, מושך אליו ישראלים, יהודים אמריקאים ותיירים סקרנים.

הסיור מתחיל ב"Blue Stripes Cacao Shop", בית קפה שהוקם על ידי עודד ברנר, מייסד "מקס ברנר". כאן, המשתתפים לא רק לוגמים שוקו חם עם סירופ שוקולד מתוק, אלא גם מתוודעים לתבלין החוואיג', שבאום מכנה בחכמה "הפאמפקין-ספייס של ישראל". זוהי הזדמנות ראשונה להציג את המורכבות והעושר של המטבח הישראלי, המשלב השפעות מכל רחבי העולם. התחנה הבאה, "פורט סעיד" של השף איל שני, מציגה את הקולינריה הישראלית המודרנית במיטבה. המשתתפים נהנים מקינוחים מסורתיים המוגשים על נייר קצבים, בסגנון תל אביבי אותנטי. זוהי הזדמנות להכיר את אחד השפים הישראלים המובילים, שלמרבה ההפתעה, אינו מוכר מספיק בקרב הקהל האמריקאי. באום מנצלת את ההזדמנות להרחיב על תרומתו של שני למטבח הישראלי המודרני.
במסעדת "בלבוסטה" של השפית עינת אדמוני, הקבוצה מתוודעת ליינות ישראליים מרמת הגולן ולמנות יצירתיות כמו דמפלינג במילוי מרק עם סחוג. זוהי דוגמה מצוינת לאופן שבו השפים הישראלים משלבים טעמים מסורתיים עם טכניקות מודרניות, יוצרים פיוז'ן ייחודי שמייצג את הרב-תרבותיות של ישראל.

הסיור מגיע לשיאו במסעדת "קובה" של השפית מלאני שורקה, המציגה פיוז'ן מרתק בין המטבח הפרסי לעיראקי-ישראלי. הקובה המטוגנת במילוי אפונה מתוקה ושמיר, לצד קוקטייל פרסי עם ג'ין, לימון פרסי וזעתר, מסמלים את היכולת של המטבח הישראלי לגשר בין תרבויות ומסורות, יוצרים דיאלוג קולינרי מרתק. מעבר לחוויה הגסטרונומית, הסיור מספק פלטפורמה לתמיכה ולסולידריות. רבים מהמשתתפים, כמו רייצ'ל, רופאה מבוסטון, רואים בכך דרך להביע תמיכה בישראל ובעסקים ישראליים בעיר. "לא באנו לפה רק כדי לאכול, אלא גם כדי להיות בחברת אנשים עם אותו ראש כמונו," היא מסבירה. פמלה וילנר, מורה מסן פרנסיסקו, מוסיפה: "סיור אוכל זאת עוד דרך מעולה לתרום לעסקים ישראליים."

הסיור גם מדגיש את האתגרים שעומדים בפני מסעדות ישראליות בניו יורק. מסעדת "חומוס קיטשן", למשל, הפכה למטרה למתקפות אנטישמיות בשל הצגת דגל ישראל. "לא ייאמן שבמרכז העיר ניו יורק בשנת 2024 אי אפשר להניף דגל ישראל מבלי לחטוף על זה. זה פשוט הזוי," אומר הבעלים מאור ואנונו, משקף את המציאות המורכבת שבה פועלים העסקים הישראליים בעיר.
למרות האתגרים, היוזמה מדגימה את כוחו של האוכל לגשר על פערים ולייצר הבנה. כפי שאחת המשתתפות מציינת בהומור, "אולי הקובה תביא את השלום". בעוד שזו אולי הגזמה, הסיור בהחלט מצליח להציג פן אנושי ותרבותי של ישראל, מעבר לכותרות החדשותיות. בסופו של דבר, הסיור הקולינרי הזה הוא יותר מסתם חוויה גסטרונומית. הוא מהווה הצהרה תרבותית ופוליטית, המדגישה את חוסנה של הקהילה הישראלית והיהודית בניו יורק ואת יכולתה להתמודד עם אתגרים באמצעות יצירתיות וסולידריות. זוהי תזכורת חיה לכוחו של האוכל לא רק להזין את הגוף, אלא גם לחבר בין אנשים ותרבויות, לספר סיפורים ולהפיץ מסרים של אחדות ותקווה.

כאשר המשתתפים מסיימים את הסיור, הם עוזבים לא רק שבעים ומרוצים, אלא גם עם הבנה עמוקה יותר של התרבות הישראלית ושל המורכבות של המצב הנוכחי. הם הופכים לשגרירים לא רשמיים, מפיצים את סיפורם של השפים והמסעדות הישראליות בניו יורק, ומראים שגם בזמנים קשים, הטעם הטוב והאנושיות יכולים לגבור על השנאה והפחד.

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בווטסאפ
שיתוף בטלגרם
אימייל

עשוי גם לעניין אותך

דילוג לתוכן