שמן וטיגונים - כמה דברים שאתם צריכים לדעת

תמיד כשעומדים מול הכיריים עוצרים וחושבים כמה שמן להוסיף, עם איזה מוצר כדאי לשמן ומה יהיה הכי טעים.

הנה מספר טיפים וכללים חשובים שיעזרו לנו לשמור על אוכל טעים, ועל הדרך גם על הגיזרה.

  1. כשרוצים לטגן חביתה במחבת עם חמאה , מומלץ להוסיף קצת שמן קנולה ,זה מונע מהחמאה להישרף ולהשחיר מהר.
  2. אם עשית סלט או רוטב שצריך להכנס למקרר ואחד ממרכיביו זה שמן זית מומלץ להוסיף קצת שמן קנולה כי כך זה ימנע את ההתקרשות של השמן זית.
  3. לטיגון צ'יפס קודם כל לטגן בחום נמוך עד לריכוך ואח"כ להעביר את התפוחי אדמה למסננת , להעלות את חום השמן ולגן שוב עד שיהיה מוכן.
  4. מומלץ לטגן רק עם שמן קנולה , זה בריא יותר (אבל לא דיאטטי יותר) כי היא מגיעה לנקודת עישון ולא הופכת לרעילה.
  5. להשתמש בשמן זית לצורך צליה זה לא בריא יותר אבל רק מוסיף יותר טעם. כי שמן זית במצב חם מאבד את תכונותיו הבריאות .שמן זית בריא במצב קר.
  6. כשמטגנים בטטות ,משתחרר סוכר שמשחיר את השמן ולכן מומלץ להחליף את השמן מידי פעם.
  7. כדי לדעת אם השמן חם במידה מספקת, טבלו בכלי הטיגון כף עץ. אם השמן מבעבע סביבה, סימן שהוא חם דיו. מומלץ גם שהמזון המיועד לטיגון יהיה בטמפרטורת החדר ולא קר, וכך לא ישפיע על טמפרטורת השמן.
  8. בזמן טיגון להוסיף שמן לאט לאט שלא ירד טמפרטורת השמן.
  9. כל השמנים טובים לטיבול אבל עדיף להשתמש בשמנים שיש להם טעם כגון שמן זית ,שמן אגוזים ,שמן שומשום וכו'. לשמן קנולה ושמן תירס אין טעם מוסיף.
  10. עוד דבר קטן – אם קנית שמן זית בפח גדול על מנת להאריך את חיי המדף של השמן ולצמצם את התחמצנותו, מומלץ לאחסנו בתוך בקבוק מזכוכית כהה , זאת הסיבה ששמן זית שקונים מאוחסן ככה.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here