מדריך מישלן

מדריך מישלן הינו מדריך מסעדות עולמי הנחשב לאמין והיוקרתי ביותר בעולם. המדריך הופץ לראשונה בצרפת בשנת 1900 ע"י חברת הצמיגים מישלן וקיבל תאוצה והצלחה עולמית מטורפת ככל שעברו השנים. המדריך חולק בהתחלה חינם לכל נהג שקיבל שירות מחברת הצמיגים מישלן. כיום מדריך מישלן נחשב בעיני רבים לתנ"ך של האוכל. דירוג המסעדות במדריך נמדד בין כוכב לשלושה כוכבים כאשר כוכב אחד מציין שרמת המסעדה טובה מאד, שני כוכבים שהבישול מצויין והיא זכאית לעיקוף בדרך, ושלושה כוכבים מציין מסעדה יוצאת מן הכלל שראויה לטיול מיוחד. המדריך, בעל מאות רבות של עמודים מציג גם מסעדות ללא כוכבים. בנוסף, המדריך מביא בפניכם את המחיר הממוצע שתקח ממכם כל מסעדה. ספרי מדריכי מישלן מכניסים עתה לחברת הצמיגים 15 מיליון יורו בשנה.

כל מסעדה שמקבלת כוכבי מישלן זוכה בעליה משמעותית בהכנסות, פופולריות ושם טוב. שפים שמסעדותיהם זוכים לשלושה כוכבי מישלן נהפכים למבוקשים בטלוויזיה, עיתונות ותחרויות הבישול השונות. בשנת 2007 מדריך מישלן סקר את המסעדות ב-21 מדינות, עשרים במערב אירופה וניו יורק בארה"ב. נכון לשנת 2007 ישנן 56 מסעדות בעולם שקיבלו דירוג של שלושה כוכבים, מתוכם 26 בצרפת.

מדריך מישלן מחזיק במפקחים אשר מגיעים למסעדות בלי להודיע, אוכלים, משלמים ורק לאחר מכן מראים את תעודת הזהות של מישלן, ועורכים שיחה עם שף המסעדה על המטבח, אספקת המזון ועיצוב המקום, אך אף פעם לא על האוכל שאכלו. לאחר מכן מכינים מפקחי מדריך מישלן דו"ח על המסעדה שביקרו וקובעים אם היא ראויה לקבל כוכב או כוכבים במדריך היוקרתי.

בין המסעדות שקיבלו ב-2007 שלושה כוכבים היא מאיסון פיק, מסעדה משפחתית שבבעלות השפית הצרפתיה אן סופי פיק שהיית עסוקה החל משנת 1992 בהחזרת הכוכבית השלישית שלה, לאחר שאיבדה אותה לאחר מות אביה. זו אישה היחידה שמחזיקה השנה בשלושה כוכבי מישלן. עוד שלוש שפים צרפתיים שזכו השנה בשלושה כוכבי מישלן הם: פרדריק אנטון, פסקל בארבו וויאניק אלנו.

מסעדות רבות מאבדות מדי שנה את הכוכבים שלהם, וכתוצאה מכך סופגות ירידה חדה בהכנסות המסעדה ויכול להביא אפילו להשפלתה. בפברואר 2003 התאבד בירייה השף ברנאר לואזו לאחר שרווחה השמועה שהוא הולך לרדת משלושת כוכבי המישלן שלו. בשנת 1966 התאבד בירייה השף אלן זיק לאחר שהמסעדה שלו בפריז איבדה את הכוכבית היחידה שהיית לה.

בין המסעדות שאיבדו כוכבים במדריך מישלן 2007 מסעדת טאילוונט בבעלות השף אלן סוליבר שירדה משלושה כוכבים בהם החזיקה החל משנת 1973, לשניים בלבד. מסעדת לה סינק בבעלות השף פיליפ לג'נדר גם כן ירדה לשני כוכבים. מספר מסעדות שירדו השנה משלושה כוכבי מישלן לשניים, על פי השמועות נמצאות בפשיטת רגל.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here